Πόσο θα κοστίσει στην Μπαρτσελόνα η απόλυση του Κούμαν;

October 28, 2021
56 Views

Η απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, φαίνεται ότι θα κοστίσει πολύ ακριβά στους «μπλαουγκράνα», λόγω της ειδικής ρήτρας που υπήρχε στο συμβόλαιο του Ολλανδού τεχνικού.

Μέχρι όμως να βρεθεί ο διάδοχος του Κούμαν, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να πληρώσει στον Κούμαν αποζημίωση για το συμβόλαιο του, που κανονικά ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2023.

Συγκεκριμένα, όταν οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια το καλοκαίρι του 2020, είχαν συμφωνήσει και σε έναν ειδικό όρο, ο οποίος έλεγε ότι σε περίπτωση απόλυσης, οι «μπλαουγκράνα» θα πρέπει να πληρώσουν 12-14 εκατομμύρια ευρώ στον Ολλανδό προπονητή.

Βέβαια, οι Καταλανοί αντιμετωπίζουν ήδη αρκετά οικονομικά προβλήματα, ενώ έχουν να σκεφτούν και το Financial Fair Play της La Liga, που ουσιαστικά δεν τους «επέτρεψε» να κρατήσουν τον Μέσι το καλοκαίρι. Εκτός αυτού, θα πρέπει να καλύψουν και το συμβόλαιο του επόμενου προπονητή τους, με τον Τζουάν Λαπόρτα παράλληλα να καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας του.