Η ποινή του Στρούικ για το μαρκάρισμα στον Έλιοτ

September 15, 2021
33 Views

Το σκληρό τάκλιν του Πασκάλ Στρούικ στον Χάρβεϊ Έλιοτ, που τού προκάλεσε εξάρθρωση, στο κυριακάτικο παιχνίδι (12/9) της Λιντς με τη Λίβερπουλ, απέφερε την αποβολή του με κόκκινη κάρτα και επιπλέον, την τιμωρία από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας με 3 αγωνιστικές για επικίνδυνο παιχνίδι.

Η Λιντς προχώρησε σε αίτημα για έφεση, προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του.

Ο κύριος λόγος που επικαλέστηκε η Λιντς ήταν ότι το τάκλιν του Στρούικ ήταν στο πλαίσιο του παιχνιδιού και δεν υπήρχε πρόθεση από μέρους του παίκτη να τραυματίσει σοβαρά τον Έλιοτ. Ωστόσο, η Ομοσπονδία απέρριψε την έφεση των ανθρώπων της Λιντς, παρόλο που ο ίδιος ο Έλιοτ δεν επέρριψε ευθύνες στον Στρούικ για σκληρό τάκλιν με πρόθεση τον τραυματισμό του .

Οι δύο παίκτες, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, μίλησαν μετά το περιστατικό και συμφώνησαν πως και από τις δύο πλευρές δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε λόγος για περαιτέρω ενέργειες, παρόλο που ο Έλιοτ θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για πολλούς μήνες.

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο Έλιοτ είχε γράψει πως «Δεν το έκανε επίτηδες, ούτε άξιζε την κόκκινη κάρτα. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο», ωστόσο η πειθαρχική επιτροπή της αγγλικής Ομοσπονδίας είχε άλλη γνώμη για το συμβάν.

Ο Έλιοτ, ανέφερε πως μίλησε με τον Στρούικ, μετά την απόφαση απόρριψης και του είπε να «κρατάει γερά» και να παραμείνει θετικός.

«Συγγνώμη γι΄αυτό Πασκάλ. Νομίζω ότι είναι λάθος!Σύντομα θα επιστρέψω και εγώ, αλλά και εσύ! Να είσαι θετικός!», κατέληξε στο μήνυμά του ο 18χρονος μέσος της Λίβερπουλ.