Τι ισχύει για τη Super League 1 και Basket League μετά τα νέα μέτρα;

October 31, 2020
185 Views

Στο διάγγελμά του, με το οποίο ανακοίνωσε τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο λουκέτο σε χώρους άθλησης και κλειστά γυμναστήρια, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Όσοι ενημερώθηκαν για τα μέτρα από τον πρωθυπουργό έχουν απορία τι σημαίνει ότι κλείνουν οι χώροι άθλησης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα συνεχιστούν μόνο τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και συγκεκριμένα η πρώτη κατηγορία αυτών, καθώς εκεί τηρούνται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σε συνεργασία με τη ΓΓΑ και την υγειονομική επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Συνεπώς, μπορεί να γίνει εύκολα η ανίχνευση.

Δηλαδή θα σταματήσουν όλοι οι ερασιτεχνικοί αγώνες ή για την ακρίβεια τα πρωταθλήματα στα οποία δεν υπάρχει υγειονομικό πρωτόκολλο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι Super League 1, Basket League και Volley League συνεχίζονται κανονικά. Αυτές ήταν, άλλωστε, κι οι εισηγήσεις των ειδικών προς το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες μέρες.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να σταματήσουν οι αγώνες των μεγάλων επαγγελματικών κατηγοριών, δεδομένου ότι οι ομάδες συμμετέχουν και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, όπου τα ματς δεν μπορούν να σταματήσουν. Έτσι, λοιπόν, όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουν και θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Τέλος, αναμένεται δοθεί η δυνατότητα για ατομική άθληση, δηλαδή τζόκινγκ σε ατομικό επίπεδο.