«Οι ομάδες του Πογιάτος έχουν εξαιρετικό συνδυαστικό παιχνίδι και καλό ποδόσφαιρο»

June 3, 2020
52 Views

Ο ρεπόρτερ με πολυετή εμπειρία στην κάλυψη των τμημάτων υποδομής της Ρεάλ, Χουάν Μαρτίν μιλάει για τον Ντάνι Πογιάτος, που ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία του Παναθηναϊκού.

«Προσαρμόστηκε πολύ εύκολα στη φιλοσοφία της Ρεάλ Μαδρίτης, γιατί αυτή είναι και η δική του φιλοσοφία. Οι ομάδες του θέλουν να έχουν την μπάλα, να ανοίγουν το γήπεδο, να παίζουν θεαματικό ποδόσφαιρο, να δημιουργούν καταστάσεις τριών εναντίον δύο και τεσσάρων εναντίον τριών», αναφέρει αρχικά ο Χουάν Μαρτίν και προσθέτει πως:

«Οι ομάδες του Πογιάτος έχουν εξαιρετικό συνδυαστικό παιχνίδι, λειτουργούν ιδανικά στο αμυντικό τρανζίσιον και δεν είναι τυχαίο ότι, επί εποχής του, οι ομάδες της Εσπανιόλ και της Ρεάλ έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο».

Ο Ισπανός τεχνικός χαρακτηρίζεται «δάσκαλος» από τον συμπατριώτη του, καθώς: «Του αρέσει να διδάσκει, να διαμορφώνει ποδοσφαιριστές και να μεγαλώνουν γύρω του οι ομάδες στις οποίες δουλεύει».

Ο Πογιάτος δεν είναι προπονητής του αποτελέσματος, κάτι βέβαια που προφανώς θα του ζητηθεί στην Ελλάδα, αλλά όπως σημειώνει ο Ισπανός δημοσιογράφος: «θα προσαρμοστεί στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Είναι προπονητής με χαρακτήρα, που διψάει να πετύχει και που πλέον ένιωθε “μικρή” την ομάδα Νέων της Ρεάλ. Είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα».