Βγαίνει απ΄την ατζέντα η επιστροφή στη Λεωφόρο

April 9, 2020
125 Views

Η συζήτηση για την επιστροφή της ομάδας ποδοσφαίρου στο «Απόστολος Νικολαΐδης» βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα.

Ερωτήματα απευθύνονται διαρκώς στον Γιώργο Δώνη και στους παίκτες, ενώ κάθε σχετική σφυγμομέτρηση για την επιθυμία των οπαδών, η επιλογή είναι… Λεωφόρος δαγκωτό.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα η απόφαση εξαρτάται από τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι αυτός ο οποίος θα αποφασίσει για την έδρα της σεζόν 2020-21 και μέχρι τώρα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αποχώρηση από το «Σπύρος Λούης».

Πράγματι, ο Αλαφούζος σκέφτηκε αρκετά στη διάρκεια του χειμώνα το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Όμως, ο κορωνοϊός έχει διαφοροποιήσει τις συνθήκες. Ο Αλαφούζος ασχολείται με άλλα ζητήματα που αφορούν τις επαγγελματικές δραστηριότητες και δεν εξέτασε ξανά την προοπτική χρήσης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σε σχετική συζήτηση με τη διοίκηση της ΠΑΕ, δεν έδωσε κάποια εντολή για μετακόμιση.

Τα διοικητικά στελέχη του Παναθηναϊκού δουλεύουν το πλάνο της επόμενης αγωνιστικής περιόδου βασισμένοι στην υπόθεση ότι η ομάδα θα συνεχίσει στο ΟΑΚΑ. Με αυτό εκπονούν τον σχεδιασμό για τα εισιτήρια διαρκείας και όλα τα άλλα θέματα που σχετίζονται με την έδρα.

Πρακτικά, μεγάλο ρόλο θα παίξει και το οικονομικό. Όταν ο Αλαφούζος σκεφτόταν την επιστροφή στο «Απόστολος Νικολαΐδης», η ΠΑΕ είχε αρκετά έσοδα για να καλύψει το κόστος των απαιτούμενων εργασιών. Πλέον, αυτό το «μαξιλάρι» θα εξανεμιστεί για να μην επηρεαστεί ο προϋπολογισμός. Κατά συνέπεια, πρόκειται για ακόμα μία βασική ανασταλτική παράμετρο.