Κόμπι Μπράιαντ : Όταν αποθέωνε Σπανούλη – Διαμαντίδη

January 27, 2020
103 Views

Ο Κόμπι Μπράιαντ υπήρξε μια εμβληματική μορφή στο παγκόσμιο μπάσκετ και ένας απόλυτος σταρ. Ένας θρύλος του ΝΒΑ και των Λέικερς, με τους οποίους αγωνίστηκε για είκοσι χρόνια, γράφοντας μια μοναδική ιστορία δόξας.

Κι αυτός ο τεράστιος παίκτης που έχασε σήμερα την ζωή του, σε ηλικία μόλις 41 ετών, αγαπούσε τόσο πολύ το μπάσκετ. Λάτρευε την πορτοκαλί θεά και το αποδείκνυε με τις πράξεις και τα λόγια του, ακόμα κι όταν σταμάτησε να αγωνίζεται με το Λ.Α.

Δείτε επίσης: O κόσμος του αθλητισμού και της τέχνης θρηνεί τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ
Είχε παραχωρήσει εκατοντάδες συνέντευξεις στην πορεία της μυθικής καριέρας του, ωστόσο δύο από αυτές ήταν ξεχωριστές καθώς είχαν ελληνικό χρώμα. Είχαν «άρωμα» Σπανούλη και Διαμαντίδη, με τον Κόμπι να αποθεώνει τον αρχηγό του Ολυμπιακού και τον πρώην κάπτεν του Παναθηναϊκού.

Η πρώτη συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην ισπανική εφημερίδα Marca πριν από δέκα μήνες, με τον Μπράιαντ να τονίζει χαρακτηριστικά για το scouting που έκανε πριν από τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

«Όταν ήμουν στην Εθνική ομάδα προετοιμαζόμουν για κάθε παιχνίδι, ήθελα να είμαι έτοιμος. Μελετούσα πως παίζουν κάποιοι παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης και ο Μπαρμπόσα.

Ορισμένοι μάλιστα με ρωτούσαν. «Μα τι κάνεις εκεί»; Τους απαντούσα ότι μελετάω τον Σπανούλη. Και θυμάμαι να μου λένε, «ποιος είναι ο Σπανούλης»; Αυτός που θα σας σκοτώσει τους έλεγα.

Η δεύτερη ήταν στην FIBA και ο μύθος του ΝΒΑ είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια και για τον Δημήτρη Διαμαντίδη. «Υπάρχει κάποιος με τον οποίο έχω παίξει αντίπαλος. Τον λένε Διαμαντίδη και είναι Έλληνας. Έπαιζε εκπληκτική άμυνα, έναν τέτοιο πόιντ γκαρντ ήθελα να έχω δίπλα μου».

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης ανέβασε στο twitter φωτογραφία του με τον Κόμπι, αναφέροντας «πολύ στενάχωρο να το ακούς».