Άρης : Tο θέμα της τιμωρίας της FIFA

January 14, 2020
205 Views

Ο Άρης είναι υποχρεωμένος να κινηθεί για να πείσει τη FIFA ότι δεν έχει καμία σχέση με την παλιά εταιρία, η οποία δημιούργησε χρέη προς παίκτες, έπειτα από την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών που τους επέβαλε.

Οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε επαφή με ομάδα δικηγόρων με έδρα την Ελβετία, οι οποίοι έχουν απόλυτη γνώση του αντικειμένου και με απώτερο σκοπό να προγραμματιστεί συνάντηση με το νομικό επιτελείο της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Σ’ αυτή θα γίνει η κατάθεση όλων των νομικών εγγράφων, τα οποία αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια νέα εταιρία και κατ’ επέκταση ότι κακώς η FIFA επέβαλε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών.

Αυτό το ζήτημα ήταν το κυρίαρχο στη σημερινή συζήτηση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρου Καρυπίδη, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο. Μέχρι πρότινος, το ζήτημα το διαχειριζόταν το νομικό επιτελείο της Ελληνικής Ομοσπονδίας, κάτι που είχε κάνει και σε αντίστοιχες περιπτώσεις που υπήρξαν στο πρόσφατο παρελθόν.

Πλέον όμως είναι σαφές ότι, μετά την αλλαγή στάσης της FIFA, το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί μέσα από την αλληλογραφία μεταξύ των δύο ομοσπονδιών, αλλά πρέπει η ΠΑΕ Άρης να προσκομίσει όλα τα νομικά έγγραφα για πείσει την παγκόσμια ομοσπονδία ότι δεν σχετίζεται με τις οφειλές που τις προσάπτει.