ΟΠΑΠ: Αισιοδοξία Κόουπ για την επίτευξη των στόχων του 2019

November 29, 2019
189 Views

Τα ισχυρά αποτελέσματα στα αριθμολαχεία, οι δυναμικές επιδόσεις στην δραστηριότητα των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) και η συνεχής βελτίωση των επιδόσεων του αθλητικού στοιχηματισμού συνεισέφεραν στις θετικές επιδόσεις του τρίτου τριμήνου του 2019, επιβεβαιώνοντας την αναπτυξιακή δυναμική του ΟΠΑΠ και τα σημαντικά οφέλη που έχουν προκύψει από το μετασχηματισμό της εταιρείας.

Τα παραπάνω σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, μιλώντας στους αναλυτές, κατά την τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εννεάμηνου.

“Λίγες εβδομάδες πριν το 2020, το έτος κορύφωσης για την υλοποίηση του Οράματος 2020, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτύχουμε του στόχους μας για το σύνολο του 2019, χάριν στη σκληρή δουλειά της Ομάδας του ΟΠΑΠ, τις επενδύσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουμε πραγματοποιήσει”, τόνισε ο Ντάμιαν Κόουπ.

Σχετικά με τη διανομή του έκτακτου μερίσματος η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2020, η διοίκηση επισήμανε ότι αυτό θα ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στα καθαρά κέρδη της χρήσης του 2019.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων ΟΠΑΠ. Όπως σημείωσε τα νέα καταστήματα είναι μεγαλύτερα, σημαντικά αναβαθμισμένα και ελκυστικά για τους πελάτες. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των καταστημάτων θα συνεχιστεί το 2020, με στόχο τα καταστήματα ΟΠΑΠ να καθιερωθούν ως τοπικοί προορισμοί διασκέδασης.

Στο τέλος του 2019 ολοκληρώνονται τα VLTs

Όπως τόνισε ο Ντάμιαν Κόουπ, η πλήρης ανάπτυξη του δικτύου των VLTs θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Η δραστηριότητα των παιγνομηχανημάτων συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία και στο τρίτο τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με τον Ντάμιαν Κόουπ, οι θετικές τάσεις αναμένεται να συνεχιστούν και κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Σε ότι αφορά στη δραστηριότητα αθλητικού στοιχηματισμού, αυτή σημείωσε ξανά θετικές επιδόσεις, λόγω της απόδοσης των προϊόντων στοιχηματισμού κατά τη διάρκεια αγώνων (live) και των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs). Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ αναβαθμίζει περαιτέρω τα προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού με νέες δυνατότητες, όπως η δυνατότητα cash-out μέσω της εφαρμογής Opapp.

Ερωτηθείς για τη διαδικτυακή αγορά, ο Ντάμιαν Κόουπ αναφέρθηκε στις προοπτικές και τη σταθερή πρόοδο που σημειώνουν οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠ και στην αύξηση της πελατειακής του βάσης, τονίζοντας ότι η επένδυση του ΟΠΑΠ στη Stoiximan αποδίδει ήδη.

Τέλος, η διοίκηση σημείωσε πως ανοδικά κινούνται και οι υπηρεσίες Tora, ιδιαίτερα στον τομέα που αφορά την πληρωμή λογαριασμών και οφειλών του Δημοσίου. Σύμφωνα με τον Ντάμιαν Κόουπ, εμφανίζεται αύξηση των σχετικών συναλλαγών κάθε μήνα, τάση που αναμένεται να κορυφωθεί εντός του Δεκεμβρίου.