Απαγόρευση εισόδου στη Βρετανία για τους Μέσι και Ρονάλντο!

October 9, 2019
318 Views

Με απαγόρευση εισόδου στη Μεγάλη Βρετανία κινδυνεύουν οι Λιονέλ Μέσι, Ντιέγκο Κόστα και Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς μετά τις 31 Οκτωβρίου όπου λήγει τυπικά η παράταση για το Brexit, θα ισχύσει νόμος που απαγορεύει σε όσους έχουν καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα να εισέρχονται στη χώρα.

Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρκετά τα σχέδια των ομάδων για το Champions League και του Europa League. Σε δημοσιεύματα από διάφορα Μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Άντριου Όσμπορν, δικηγόρος της εταιρείας Λιούις Σίλκιν, εξήγησε: «Εάν είστε πολίτης της ΕΕ και έχετε καταδικαστεί για αδίκημα ή έχετε επιβληθεί ποινή φυλάκισης θα απαγορευθεί η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν καταδικαστεί για φορολογικές παραβάσεις. Όσο ισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούσαν να μετακινούνται ελεύθερα σε περίπτωση που δεν έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα που εμπεριείχαν βία. Μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να αλλοιώσει τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς πολλοί παίκτες δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν μαζί με τις ομάδες στην Αγγλία.