Σουντανί: «Eτοιμος να παίξω ξανά σε υψηλό επίπεδο»

June 25, 2019
155 Views

Ο Χιλάλ Σουντανί παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε Μέσο της Κροατίας («Sportske.jutarnji.hr») και αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση της καριέρας του. Χαρακτήρισε μεγάλη ομάδα τον Ολυμπιακό και δήλωσε έτοιμος να αγωνιστεί ξανά σε υψηλό επίπεδο και έδειξε να έχει αφήσει πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, που τον κράτησε στα πιτς για αρκετό καιρό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για:

-το νέο ξεκίνημά που κάνει: «Έφυγα από την Αγγλία, έχοντας την δυνατότητα και την πρόκληση να παίξω στο Champions League ξανά. Νιώθω καλά. Είχα έναν σοβαρό τραυματισμό που μου στέρησε σχεδόν μισό χρόνο. Είμαι όμως τώρα στο 95% της ετοιμότητάς μου μετά από μεγάλη προσπάθεια. Δεν προπονούμαι ακόμα στο 100% αλλά σύντομα θα γίνει και αυτό».

-τη Νότιγχαμ και τον τραυματισμό του: «Είναι η ζωή ενός παίκτη έτσι. Δεν παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις και δεν επηρεάζεις τα πράγματα. Ξεκίνησα καλά αλλά μετά έχασα έξι μήνες. Πίστευα πως μπορούσα να συνεχίσω όμως η πρόταση του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική και πολλά υποσχόμενη».

-τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Ναι, ισχύει πως είναι ισχυρός άνδρας και στις δύο ομάδες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πάνε όλοι στην Φόρεστ ή το ανάποδο. Επικοινώνησαν μαζί μου από τον Ολυμπιακό και δέχθηκα την πρόταση. Δεν πρόκειται για δανεισμό ή κάτι άλλο. Ο Ολυμπιακός με αγόρασε, επένδυσε πάνω μου και υπέγραψα για δύο χρόνια, θέλοντας να πετύχω. Δεν έχω κανένα παράπονο από την Φόρεστ. Όλα ήταν εξαιρετικά, ήμουν χαρούμενος εκεί όσο έπαιζα και κρατάω καλές αναμνήσεις».

-τον Πέδρο Μαρτίνς και την Πορτογαλία: «Ναι όταν έπαιζα στην ομάδα της Γκιμαράες ήταν προπονητής στην Μαριτίμο. Έχουμε γνωριστεί. Τον ξέρω ως άνθρωπο και προπονητή και είχαμε βρεθεί και στα ματς της Ντιναμό με τη Γκιμαράες. Μιλάμε και οι δύο πορτογαλικά και θα είναι σημαντικό για μένα».

-το εάν ενδιαφέρθηκε πιο παλιά ο Ολυμπιακός: «Ναι με θέλανε τρία χρόνια πριν. Ήμουν στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πήγα στον Μάμιτς να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να πήγαινα εκεί. Όμως η Ντιναμό είχε μπει στο Champions League και συμφωνήσαμε να μείνω. Τώρα η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτηκα και πολύ. Έδωσα σχεδόν αμέσως την θετική απάντηση».

-τη στήριξη από τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και έχει πολλούς και παθιασμένους οπαδούς. Νιώθω πολύ καλά. Το κλίμα και η νοοτροπία μου ταιριάζουν πολύ. Οι Έλληνες μοιάζουν με τους Άραβες και τους Κροάτες. Είναι ο μεσογειακός χαρακτήρας. Είναι πολύ ανοιχτοί, ζεστοί και ευχάριστοι. Έχω αφήσει πίσω τον τραυματισμό μου και είμαι έτοιμος να παίξω ξανά σε υψηλό επίπεδο».

-το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός εδώ και δύο χρόνια δεν πήρε τίτλο: «Ναι είναι ένας βασικός στόχος η επιστροφή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο πρώτος μας στόχος. Η ομάδα είναι πολύ μεγάλη. Ένας σύλλογος του μεγέθους του Ολυμπιακού δεν γίνεται να μην έχει τίτλους. Ελπίζω ότι θα μπορέσω και εγώ να βοηθήσω πάνω σε αυτό. Έχω αγωνιστεί στο Champions League με τη Ντιναμό και ξέρω την διοργάνωση και θα νιώσω πάλι αυτό το συναίσθημα».

-το εάν θα του άρεσε να βρεθούν ξανά αντίπαλοι Ντιναμό και Ολυμπιακός:«Θα μου άρεσε. Δεν ξέρω ακριβώς την κατάσταση στη Ντιναμό αλλά πάντα για αυτήν την ομάδα το να βρεθεί στο Champions League είναι πάντα ένας ρεαλιστικός στόχος».

-την παρουσία του στα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό: «Δεν είχα παίξει στο ματς στον Πειραιά επειδή είχα τραυματισμό. Νομίζω ότι μπορούσαμε παραπάνω πράγματα σε αυτούς τους αγώνες και ότι ήμασταν πιο καλοί στο πρώτο ματς».