Η στάση του Αλαφούζου μετά τα επεισόδια

March 18, 2019
106 Views

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός γίνεται έρμαιο μίας μικρής μερίδας χουλιγκάνων που δρα ανεξέλεγκτα, δυσφημίζοντας και «τιμωρώντας» τον ίδιο το σύλλογο και ασελγώντας στο δύσμοιρο και βάναυσα κακοποιημένο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν ήταν, μάλιστα, λίγοι οι άνθρωποι εντός του συλλόγου που σκέφτηκαν ότι μετά την οριστική διακοπή του χθεσινού ντέρμπι των «αιωνίων» και των θλιβερών και κωμικοτραγικών γεγονότων που συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, θα μπορούσε να προκληθεί ντόμινο διοικητικών εξελίξεων, ακόμη και ενδεχόμενης αποχώρησης του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου .

Τουναντίον, η στάση του Mr ΣΚΑΪ ήταν ψύχραιμη και ανεπηρέαστη από τα επεισόδια, μιας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνομίλησε με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ο σύλλογος, ενώ είχε επικοινωνία και με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Νίκο Νταμπίζα, δίχως να εκφράσει τάσεις εγκατάλειψης, που θα έφερνΑΝ ασφαλώς οδυνηρές συνέπειες.

Η αίσθηση που άφησε η συμπεριφορά και η στάση του Αλαφούζου στους συνεργάτες του μετά τη διακοπή του ντέρμπι και του ορατού κινδύνου μίας ακόμα εξοντωτικής τιμωρίας της ομάδας, ήταν ότι δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από τη στρατηγική που έχει χαράξει από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Η στάση αυτή εμπεριέχει, πρώτον, την αποστασιοποίηση από την καθημερινότητα του συλλόγου και των εκδηλώσεών του και δεύτερον, τη διατήρηση της υπάρχουσας οικονομικής στρατηγικής που εμπεριέχει την «εξυγίανση» της πράσινης ΠΑΕ μέσω της αισθητής μείωσης του χρέους, με την προσδοκία ότι στο άμεσο μέλλον είτε θα βρει συμπαίκτες στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ είτε θα εμφανιστούν υποψήφιοι αγοραστές για να παραχωρήσει τις μετοχές του και να απεμπλακεί από τα δρώμενα του συλλόγου.

Άλλωστε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Σταμάτης Γαρρής, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, κατέδειξε ότι ο Αλαφούζος έχει διάθεση να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και αυτή τη φορά να μην αφήσει ξεκρέμαστη την ομάδα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξει και δημόσια τοποθέτησή του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Νίκος Νταμπίζας, Γιώργος Δώνης και το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού στο σύνολό του θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος μίας ακόμη αφαίρεσης βαθμών, με το ξενέρωμα και το ψυχολογικό «άδειασμα» όλων να θεωρούνται δεδομένα.