Υπάρχει και πιο… νέα γενιά στον Παναθηναϊκό

January 5, 2019
110 Views

Κάθε άλλο παρά συμπτωματική αποδεικνύεται η άνθηση που γνωρίζει ο Παναθηναϊκός μέσω της ανάδειξης νεαρών παικτών από τα τμήματα υποδομής του, όπως οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης, Μαυρομάτης και Στάικος. Το «πράσινο» φυτώριο αποδεικνύεται ιδιαίτερα καρπερό και αναδεικνύει νέα ταλέντα που θα προωθηθούν στην α΄ ομάδα, όπως τόνισε το περασμένο Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Νταμπίζας. Είναι ένα πλάνο που υλοποιείται πλέον βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και όχι εξ ανάγκης, με στόχο να κερδίσει ο Παναθηναϊκός το μέγιστο αγωνιστικά και οικονομικά από παιδιά που προέρχονται από τα σπλάγχνα του.

Ο πρώτος από τη νέα φουρνιά που θα γίνει άμεσα επαγγελματίας, είναι ο 18χρονος (γεννημένος στις 4 Μαΐου του 2001) αριστεροπόδαρος επιθετικός της Κ19, Βασίλης Ζαγαρίτης. Θα κληθεί να υπογράψει τις επόμενες ημέρες επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας 2,5 χρόνων και θα κάνει αρκετές προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, χωρίς να σταματήσει να αγωνίζεται στην Κ19. Πολλοί από τους συμπαίκτες του, άλλωστε, έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο από πέρυσι και ορισμένοι έχουν πάρει μέρος σε αποστολές της α΄ ομάδας ή και σε παιχνίδια της.

Η καλή δουλειά στα τμήματα υποδομών του Παναθηναϊκού αναγνωρίζεται και από ξένες ομάδες. Μετά τους Παναγιώτη Σιατούνη (Σαμπντόρια), Γιάννη Σουρδή (Ουντινέζε) και τον Βασίλη Σπίνο που δοκιμάστηκε πρόσφατα από την Τζένοα, ένα ακόμη «φιντανάκι» από τις «πράσινες» ακαδημίες ετοιμάζεται για το εξωτερικό: ο 18χρονος αμυντικός Παναγιώτης Παρασκευόπουλος της Κ19 βρίσκεται με άδεια του Παναθηναϊκού από την Τετάρτη στην Ιταλία για να κάνει προπονήσεις με τη β΄ ομάδα της Ουντινέζε κι αν ικανοποιήσει θα υπογράψει συμβόλαιο, με τους «πράσινους» να αποζημιώνονται μέσω των τροφείων.