Πρόεδρος FIFA: «Το Μουντιάλ του Κατάρ θα είναι το καλύτερο στην Ιστορία»

November 23, 2018
400 Views

Τέσσερα χρόνια πριν το Μουντιάλ του Κατάρ, και ο ηγέτης του ποδοσφαίρου εκφράζει μεγάλη σιγουριά.

Το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιστορία εκτιμά πως θα είναι αυτό του 2022 στο Κατάρ, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Σε συνέντευξή του στο beIN Sports, ο «ισχυρός άνδρας» της παγκόσμιας ομοσπονδίας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «θα είναι ένα συναρπαστικό Μουντιάλ, απλά φανταστικό και υπέροχο», ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε η FIFA και πάντα ζητάμε το καλύτερο, αυτό σημαίνει ότι κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να είναι το καλύτερο που έχει γίνει, όπως συνέβη και στην Ρωσία και όλα δείχνουν ότι και αυτό που θα ακολουθήσει στο Κατάρ θα είναι ένα αξέχαστο γεγονός.»

Το μικρό κρατίδιο του Κόλπου, το οποίο εκτείνεται μόνο 180 χιλιόμετρα από το ένα άκρο στο άλλο, είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε προηγούμενο οικοδεσπότη με μικρή αθλητική παράδοση και πληθυσμό μόλις 2.5 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Θα είναι πολύ συμπαγές, όλα τα γήπεδα δεν απέχουν περισσότερο από μία ώρα το ένα από το άλλο, φιλοξενείται από μια χώρα που έχει όλη την υποδομή έτοιμη να καλωσορίσει τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο.

Το τουρνουά είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει σε 4 χρόνια, αφού μεταφέρθηκε από την παραδοσιακή αυλαία Ιουνίου και Ιουλίου προκειμένου να αποφευχθούν οι καλοκαιρινές υψηλές θερμοκρασίες.

«Οι κλιματολογικές συνθήκες θα είναι εξίσου εξαιρετικές… μεταξύ 15 και 25 βαθμών Κελσίου στη Ντόχα και αυτές είναι οι ιδανικότερες για ένα τέτοιο γεγονός», επισήμανε ο πρόεδρος της FIFA.

Ο έντονος ρυθμός κατασκευής οδήγησε σε ισχυρισμούς περί εκμετάλλευσης των μεταναστών εργαζομένων που οικοδομούν τις νέες εγκαταστάσεις, με τις οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταδικάζουν τις εργασιακές πρακτικές στη χώρα. Ο Ινφαντίνο, ωστόσο, τόνισε με έμφαση, όπως έκανε αρκετές φορές στο παρελθόν, ότι το πρόβλημα δεν θα είχε φανεί χωρίς να υπήρχε στη μέση το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Αυτό το Μουντιάλ θα αφήσει μια μεγάλη κληρονομιά» είπε και συνέχισε: «Από την κοινωνική του πλευρά, είχε πολύ σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την περιοχή. Όταν σκέφτεστε όλες τις συζητήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ευημερία των εργαζομένων… χωρίς το Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτές οι συζητήσεις δεν θα είχαν συμβεί και οι βελτιώσεις που συνέβησαν δεν θα είχαν συμβεί, επίσης».

Ο Ινφαντίνο, ο οποίος δεν ερωτήθηκε για τις προτάσεις που υπάρχουν για αύξηση του τουρνουά από 32 σε 48 ομάδες, πρόσθεσε ότι ορισμένα στάδια θα καταληφθούν και θα μεταφερθούν σε άλλες χώρες μετά τη διοργάνωση.

«Αυτό είναι όντως ένα βιώσιμο Παγκόσμιο Κύπελλο με όμορφα γήπεδα, όμορφους χώρους και αυτή είναι η πρώτη φορά που θα αποσυναρμολογηθούν και θα μεταφερθούν 170.000 θέσεις στις χώρες που τις χρειάζονται, στην Αφρική και την Ασία», υποστήριξε. Θα αναδείξει τον αραβικό κόσμο με θετικό τρόπο και ο κόσμος θα εκπλαγεί.»

https://alphanews.live/sports/proedros-fifa-moyntial-toy-katar-tha-einai-kalytero-sten-istoria