Προσφορά αθλητικού εξοπλισμού από τον ΟΠΑΠ σε παιδιά στη Θεσσαλονίκη

November 16, 2018
377 Views

Χαρά στα παιδιά του Γραφείου Νεότητος Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης έδωσε ο ΟΠΑΠ μέσω δράσης του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης

Της Λεμονιάς Βασβάνη
Πηγή: typosthes.gr

Αθλητικό εξοπλισμό (μπάλες, φόρμες και λοιπό αθλητικό υλικό) σε παιδιά του Γραφείου Νεότητος Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο ΟΠΑΠ στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Σε δηλώσεις του ο Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου ανέφερε τα εξής: «Προσφάτως κινητοποιήσαμε 300.000 συμπολίτες μας που κατέβασαν την εφαρμογή “Ομάδα Κοινωνικής Προσφοράς ΟΠΑΠ” και συγκεντρώθηκαν 3,5 εκατομμύρια πόντοι που ο ΟΠΑΠ τους μετέτρεψε σε χρήματα για ένα μεγάλο σκοπό: την ανακαίνιση δύο παιδιατρικών νοσοκομείων “Αγλαΐα Κυριακού” και “Αγία Σοφία”. Ο ΟΠΑΠ δεν θα μπορούσε να λείπει και από την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό τον λόγο είμαστε εδώ σήμερα, για να στηρίξουμε το έργο του Γραφείου Νεότητος ΙΜΘ και να προσφέρουμε αθλητικό εξοπλισμό γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία, και δείχνει μια άλλη κατεύθυνση σε όλους τους νέους».

opap3.jpg

«Ο ΟΠΑΠ στηρίζει το έργο του Γραφείο Νεότητος Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης», σχολίασε ο διευθυντής γραφείου τύπου ΟΠΑΠ κ. Μανώλης Σταυρουλάκης.

opap4.jpg

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος Γραφείου Νεότητας πατήρ Βαρνάβας δήλωσε πως η προσφορά του ΟΠΑΠ «είναι πολύ συγκινητική γιατί δείχνει ότι υπάρχουν φορείς και θεσμοί έξω από τον άνθρωπο, έξω από τα πλαίσια μιας ψυχρής κατάστασης».

opap5.jpg

Εστιάζοντας στον ρόλο της Εκκλησίας είπε: «Θέλουμε να είμαστε κοντά στους νέους γιατί η πνευματικότητα δεν είναι μια κατάσταση που αφορά μόνο μια πτυχή της ζωής του ανθρώπου, αλλά αφορά όλη τη ζωή του ατόμου». Ευχαρίστησε για την προσφορά που έγινε σήμερα εξηγώντας ότι μέσω αυτής παρέχεται στήριξη στο έργο του Γραφείου Νεότητος Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. «Στο Γραφείο Νεότητος ασχολούμαστε με τους νέους, μπαίνουμε στον τρόπο ζωής και σκέψης τους και τους δίνουμε μια άλλη προοπτική ανάπτυξης, ψυχικής και πνευματικής», συμπλήρωσε ο πατήρ Βαρνάβας. Επίσης εξέφρασε την επιθυμία «η συνεργασία με τον ΟΠΑΠ να συνεχιστεί».

opap2.jpg

Για το Γραφείο Νεότητος Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

opap6.jpg

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πατήρ Βαρνάβας «Συνολικά το Γραφείο Νεότητας έχει 3000 παιδιά. Είναι παιδιά από δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, αλλά και φοιτητές.

opap7.jpg

«Το Γραφείο Νεότητος Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης αφορά τη Μητρόπολη, αλλά εμείς πιστεύουμε πως αφορά τον άνθρωπο σε κάθε πτυχή της ζωής του. Είμαστε ανοιχτοί και σε άτομα που είναι εκτός Εκκλησίας. Έχουμε δράσεις εθελοντισμού σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, έχουμε ομάδες για εξαρτημένους (για αλκοόλ, ναρκωτικά κλπ). Και αν κάποιος θέλει να έρθει σε επικοινωνία, μπορεί να απευθυνθεί είτε στην ενορία του είτε στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Μας ενδιαφέρει να ανοιχτεί η Εκκλησία σε όλους τους ανθρώπους. Μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος. Αυτό θέλει και ο δεσπότης μας, παρότι ηλικιακά ανήκει σε άλλη γενιά», εξήγησε ο κ. Βαρνάβας.

opap8.jpg