Ζαμπά: «Με εξελίσσει ως παίκτη ο Λουτσέσκου»

November 1, 2018
339 Views

Το εγκώμιο του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, έπλεξε σε συνέντευξή του στη Βραζιλία ο Λέο Ζαμπά, ο οποίος μίλησε για τις διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, ενώ αποκάλυψε το όνειρό του.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Βραζιλιάνος φορ στην ιστοσελίδα «trivela.com.br»

Για τη συνεργασία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Με έχει εξελίξει ως ποδοσφαιριστή. Η προπόνηση που κάνει είναι εκτός των συνηθισμένων, έχει έντονη δουλειά, ο Λουτσέσκου πάντα επιδιώκει να εξελίσσεται ο παίκτης. Το ποδόσφαιρο που παίζουμε στον ΠΑΟΚ είναι πολύ δυναμικό»

Για τις διαφορές που συνάντησε στην Ελλάδα συγκριτικά με τη Ρωσία: «Υπάρχουν πολλές διαφορές, προηγουμένως βρισκόμουν σε μια μουσουλμανική πόλη (το Γκρόζνι). Δεν είχα κανένα πρόβλημα προσαρμογής, αντίθετα, μαθαίνω πολλά, ως άνθρωπος και ως αθλητής. Η θερμοκρασία, ξέρετε, εκεί στη Ρωσία ήταν στους -29 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει παραλία, μπορείς να ντυθείς πιο ελαφρά, εδώ οι οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι. Τα πρωταθλήματα είναι πολύ διαφορετικά, στη Ρωσία θέλει περισσότερη φυσική δύναμη, ενώ υπάρχουν περισσότερες ομάδες τεχνικά ισχυρές».

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι πολύ φανατικοί. Όταν πήγαμε να παίξουμε στην έδρα του ΟΦΗ, ήταν πολύ περίπλοκο, αλλά μου αρέσει να παίζω σε τέτοιες ατμόσφαιρες, με ανεβάζει».

Για το μεγάλο του όνειρο: «Να παίξω με την εθνική Βραζιλίας! Το ονειρεύομαι ναι, φυσικά. Θέλω να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ονειρεύομαι επίσης να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχω αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε όλες τις μικρές ομάδες της Βραζιλίας και ελπίζω να αγωνιστώ και στην μεγάλη ομάδα. Εάν εδώ κάνω τη δουλειά μου καλά, νομίζω πως θα με παρακολουθούν και θεωρώ πως θα έχω την ευκαιρία. Θα αφιερώσω τον εαυτό μου εδώ στον ΠΑΟΚ για να συνεχίσω να πηγαίνω καλά και είμαι σίγουρος πως θα με βλέπουν».