Ερώτηση-φωτιά στη Βουλή για παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες

June 24, 2018
5 Shares 203 Views

Το παράνομο στοίχημα αποτέλεσε αντικείμενο κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτήΝίκου Νικολόπουλου, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε χειραγωγήσεις ποδοσφαιρικών αγώνων και συνακόλουθα επειδή οργιάζει το φαινόμενο του παράνομου στοιχηματισμού, από το οποίο στερείται το Κράτος ετήσια έσοδα της τάξης του 1,5 δις. ευρώ!

Νίκος Νικολόπουλος: Ήταν τέχνασμα η «Μακεδονία του Ιλιντεν» για μια δήθεν λιγότερο «επώδυνη λύση»;Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής στην ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής επικαλείται τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Χαρ. Βουρλιώτη, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, ο οποίος έχει εκδώσει εγκύκλιο-παραγγελία του προς τους εισαγγελείς Εφετών της χώρας και δι’ αυτών στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, για την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού και της διεξαγωγής τυχερών παιγνίων χωρίς άδεια.

Το φαινόμενο του παράνομου στοιχηματισμού στερεί από το κράτος ετήσια έσοδα της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ

Ακολούθως, ο ανεξάρτητος βουλευτής τονίζει ότι οι προσπάθειες της εισαγγελικής αρχής στο πεδίο ευθύνης της αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν εντοπιστεί πάνω από 1.000 ιστότοποι, ένα παράνομο δίκτυο διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών!

Πριν υποβάλλει τα ερωτήματά του, ο Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνει και σχολιάζει: Πρέπει να είναι κανείς αφελής για να πιστεύει ότι τα παιχνίδια στήνονται πλέον για αγωνιστικούς λόγους.

Τα παιχνίδια χειραγωγούνται για στοιχηματικούς λόγους και μέσα από τα κέρδη σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες.

Οι δικαστικές αρχές αναζητούν την πορεία του χρήματος (follow the money), όμως η ΕΠΟ δεν αντιδρά σε όλα αυτά -όπως προκύπτει και από την αναφορά της FIFA- για να αντιμετωπίσει την επιδημία των στημένων αγώνων. Έχει να κάνει με το ότι δεν μπορεί ή με το ότι δεν θέλει;

Τα ερωτήματα του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή είναι τα ακόλουθα:

1ον Έχουν μόνο εντοπισθεί ή έχουν κιόλας εξαρθρωθεί οι 1000 παράνομοι ιστότοποι τυχερών παιχνιδιών; Αν όχι, γιατί;

2ον Έχουν συλληφθεί εμπλεκόμενοι; Πόσες υποθέσεις έχουν οδηγηθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη και πόσες έχουν τελεσιδικήσει;

3ον Με ποιους πρακτικούς και ουσιαστικούς τρόπους θα μπορέσετε ν’ αποτρέψετε το στήσιμο αγώνων και τους παράνομους στοιχηματισμούς, αλλά και θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ;

Leave a Comment

Your email address will not be published.