Μπουφόν: Το ποδόσφαιρο με έκανε καλύτερο άνθρωπο [video]

May 17, 2018
566 Views

Στην τελευταία του συνέντευξη ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Τζίτζι Μπουφόν αναφέρθηκε σε όλα όσα έχει περάσει στην καριέρα του στη Γιουβέντους, ενώ σχολίασε και τα δύσκολα χρόνια στην ιταλική ομάδα με το σκάνδαλο Καλτσιόπολις.

Ο σπουδαίος τερματοφύλακας των πρωταθλητών Ιταλίας μίλησε για το ποδόσφαιρο και τι σημαίνει για εκείνον, τόνισε πως έγινε καλύτερος άνθρωπος μέσα από αυτό, ενώ αν δεν έπαιζε μπάλα, δήλωσε πως θα γινόταν καθηγητής φυσικής αγωγής. Επίσης, μετά το τέλος της καριέρας του αποκάλυψε πως θα ήθελε να γίνει προπονητής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μετά το τέλος της καριέρας μου θα ήθελα να κάνω μαθήματα και να γίνω προπονητής ή μάνατζερ αλλά θα επιλέξω χωρίς να βιάζομαι.

Αν δεν υπήρχε το ποδόσφαιρο σίγουρα θα ήμουν πολύ χειρότερο άνθρωπος. Πιθανότατα θα είχε γίνει καθηγητής φυσικής αγωγής όπως οι γονείς μου. Πάντα που άρεσαν τα αθλήματα και ήθελα να είμαι κοντά στα παιδιά, αλλά το ποδόσφαιρο με έκανε καλύτερο επειδή πάντα πίστευα ότι η ομάδα είναι πιο σημαντική. Είναι πολύ ωραίο να είσαι μέλος ενός συλλόγου και να μοιράζεσαι νίκες και ήττες.

Όλο αυτό σε κάνει να είσαι λιγότερο εγωιστής. Πιστεύω ότι είναι πολύ όμορφο, γίνεσαι αλτρουιστής και μοιράζεσαι με άλλους που είναι το καλύτερο πράγμα στην ζωή».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στον υποβιβασμό της Γιουβέντους λόγω του Καλτσιόπολις

«Ήταν μία χρονική περίοδο που έπρεπε να βγει κάποιος σαν εμένα μπροστά και να στείλει ένα μήνυμα, ότι οι παίκτες δεν σκέφτονται μόνο τα λεφτά και έχουν πολύ βαθιά συναισθήματα. Θα το έκανε ξανά.

Ήταν μία πολύ διασκεδαστική χρονιά. Όμως μετά όταν είχαμε κάποια άσχημες σεζόν στην πρώτη κατηγορία, όταν η Γιουβέντους ήταν αγνώριστη. Τότε σκέφτηκα «γιατί το έκανα αυτό», όμως πάντα χαμηλόφωνα γιατί είμαι αρκετά θετικός άνθρωπος. Είμαι σίγουρος ότι η σκληρή δουλειά και η καλή συμπεριφορά κάνει πάντα την διαφορά».

Σημειώνεται πως το εντός έδρας ματς του Σαββάτου (19/5, 16:00) κόντρα στη Βερόνα, θα είναι η τελευταία εμφάνιση του «Τζίτζι» με τη φανέλα της «Γηραιάς Κυρίας».