Το κρίσιμο ραντεβού Αλαφούζου-Πιεμπονγκσάντ (photo)

May 5, 2018
658 Views

Οι ώρες που διανύουμε είναι κρίσιμες για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού του Γιάννη Αλαφούζου με τον Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ, που από χθες βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο Ταϊλανδός επιχειρηματία θα συνοδεύεται στη συνάντηση από έναν άμεσο συνεργάτη του και τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί, τον Γιώργο Παχατουρίδη.

Οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να βρουν τη χρυσή τομή. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ φέρεται να επιθυμεί να μπουν άμεσα μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου τα 27 εκατ. ευρώ που προτίθεται να βάλει η Pan Asia, ενώ ο Πιεμπονγκσάντ αναμένεται να ζητήσει έγγραφες εγγυήσεις πως η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου θα επωμιστεί τα χρέη που της αναλογούν, περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία ή τουλάχιστον βρεθούν σημεία επαφής, η Pan Asia αναμένεται να προχωρήσει σε οικονομικό έλεγχο στην ΠΑΕ, που θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα και αν επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που τους έχουν δοθεί, τότε θα προχωρήσει η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Βέβαια ο Παναθηναϊκός «καίγεται» για ρευστό… χθες, οπότε δεν αποκλείεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο να μπουν άμεσα κάποια χρήματα από την πλευρά των επενδυτών και αν το deal δεν ολοκληρωθεί να υπάρχει ρήτρα που θα πληρώσει ο νυν μεγαλομέτοχος.

Αν δεν προχωρήσουν οι επαφές με τον Πιεμπονγκσάντ, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Σύμφωνα με την «Πράσινη», ο Γιάννης Αλαφούζος έχει στα υπόψη ένα plan b, που προβλέπει ένα πολύ «σφιχτό» μπάτζετ για τη νέα σεζόν και φυσικά αναζήτηση άλλου επενδυτή για την ΠΑΕ.