Ή μάχη της πέμπτης θέσης συνεχίζεται

April 23, 2018
131 Views

Η 5η θέση, που οριστικά πια, δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, έγινε στην πραγματικότητα κούρσα για δύο. Αστέρας και Ξάνθη την διεκδικούν τις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Στην εξίσωση θα μπορούσε να μπει και ο Παναθηναϊκός, αλλά αν επιστραφούν οι βαθμοί για την υπόθεση Βέμερ. Και πάλι, όμως, αυτό δεν θα εξαργυρωθεί με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη δεν έχει, αλλά είναι πολύ χρήσιμο για να ξεχρεώσει την ποινή του…

Ίσως θα μπορούσαμε να βάλουμε και τις ομάδες που είναι στο σε μαθηματική απόσταση βολής. Στο -5 ο Παναιτωλικός, στο -6 Πανιώνιος και Λεβαδειακός. Αλλά μόνο με θαύμα θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Οπότε, έμειναν οι δύο επαρχιακές ομάδες, από τον Βορρά μέχρι τον Νότο. Ο Αστέρας έχει το πλεονέκτημα, αφού μπορεί να είναι ισόβαθμος με την Ξάνθη, αλλά από πάνω της. Διότι μπορεί τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια να ολοκληρώθηκαν ισόπαλα (0-0 στην Ξάνθη, 1-1 στην Τρίπολη), αλλά στη συνολική διαφορά τερμάτων η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έχει μεγάλο πλεονέκτημα.

Για την ακρίβεια ο Αστέρας έχει +12 και η Ξάνθη -1. 13 γκολ δεν καλύπτονται σε δύο αγώνες. Με λίγα λόγια, ο Αστέρας εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή έξοδο με δύο νίκες τις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Ή αν έχει ίδια ή βέβαια καλύτερα αποτελέσματα από την συνδιεκδικήτρια.

Από την πλευρά της η Ξάνθη για να έχει ελπίδες, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα καλύτερο αποτέλεσμα από την ομάδα της Τρίπολης. Χωρίς μάλιστα, το πρόγραμμα να φαίνεται να την ευνοεί…

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές στη μάχη της 5ης θέσης:

29η αγωνιστική
Αστέρας – Απόλλων
Ξάνθη – Λάρισα

30ή αγωνιστική
Παναιτωλικός – Αστέρας
Παναθηναϊκός – Ξάνθη

Leave a Comment

Your email address will not be published.