Τέλος, μετά από 22 χρόνια, ο Βενγκέρ από την Άρσεναλ!

April 20, 2018
154 Views

Η Άρσεναλ γυρίζει σελίδα, καθώς ο Αρσέν Βενγκέρ, μετά από 22 χρόνια στον πάγκο της ομάδας, θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, μέσω δηλώσεών του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

«Είμαι ευγνώμων που είχα το προνόμιο να υπηρετήσω την ομάδα για τόσα όμορφα χρόνια. Προπόνησα την ομάδα με απόλυτη προσήλωση και ακεραιότητα. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό, τους παίκτες, τους Διευθυντές και τους οπαδούς που κάνουν αυτή την ομάδα τόσο ιδιαίτερη. Καλώ τους οπαδούς μας να υποστηρίξουν την ομάδα για να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Όλοι όσοι αγαπάτε την Άρσεναλ φροντίστε τις αξίες του συλλόγου. Η αγάπη μου και η υποστήριξή μου για πάντα μαζί σας», τα λόγια του Αλσατού τεχνικού στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

Ο 68χρονος τεχνικός, ανέλαβε τα ηνία των «Κανονιέρηδων» το μακρινό 1996, αφήνοντας την ιαπωνική Ναγκόγια Γκράμπους. Από τότε, κατέκτησε 3 φορές το πρωτάθλημα Αγγλίας και 7 φορές το FA Cup. Είναι ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της ομάδας και θεωρείται αναμφίβολα, ο κορυφαίος της.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν παράπονα από τους οπαδούς για την απόδοση της Άρσεναλ και ο Βενγκέρ θεωρήθηκε ο κύριος υπεύθυνος για την αγωνιστική οπισθοχώρηση της ομάδας. Ωστόσο, οι διοικούντες ποτέ δεν έδειξαν διάθεση να τον απομακρύνουν από την ομάδα, οπότε η εξέλιξη αυτή είναι, ίσως, δική του απόφαση.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Άρσεναλ στο «Twitter»:

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Σταν Κρένκε δήλωσε τα εξής αναφορικά με την αποχώρηση του Βενγκέρ από τον πάγκο των «Κανονιέρηδων»:

«Αυτή ήταν μία από τις πιο δύσκολες μέρες που είχαμε σε όλα μας τα χρόνια στον αθλητισμό. Ένας από τους κύριους λόγους που ασχοληθήκαμε με την Άρσεναλ ήταν αυτά που ο Αρσέν έχει φέρει στην ομάδα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η μακροβιότητα και η συνέπειά του για μια τόσο παρατεταμένη περίοδο στο κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος δε θα ξεπεραστεί ποτέ.

Ο Αρσέν έχει μια, δίχως προηγούμενο, κλάση και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες σε αυτόν. Όλοι όσοι αγαπούν την Άρσεναλ και όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο του χρωστούν ευγνωμοσύνη. Τρία πρωταθλήματα Premier League, συμπεριλαμβάνοντας και μια σεζόν χωρίς ήττα, επτά θρίαμβοι στο FA Cup και 20 επιτυχημένα χρόνια στο Champions League είναι ένα εξαιρετικό «βιογραφικό». Επίσης, άλλαξε την ταυτότητα της ομάδας μας και του αγγλικού ποδοσφαίρου με το όραμά του για το πως μπορεί να παιχθεί το ποδόσφαιρο.

Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες για να «χτίσουμε» πάνω στην αξιοθαύμαστη θητεία του Αρσέν και να τιμήσουμε το όραμά του με το να εξασφαλίσουμε ότι η Άρσεναλ θα διεκδικεί και θα κερδίζει τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα τρόπαια του αθλήματος.

Τώρα, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο να τελειώσουμε την χρονιά όσο το δυνατόν καλύτερα και ζητάμε από τους εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο να μας ακολουθήσουν στην απόδοση  φόρου τιμής που αξίζει σε έναν από τους κορυφαίους της ιστορίας της Άρσεναλ και του αθλήματος γενικότερα».

Leave a Comment

Your email address will not be published.