Πολιτικά παιχνίδια καταγγέλλουν στον Παναθηναϊκό

April 17, 2018
489 Views

H μοναδική επίσημη αντίδραση του Παναθηναϊκού για τη φημολογούμενη πρόταση των ξένων επενδυτών ήταν να διαψεύσει πως υπάρχει οποιαδήποτε επαφή του Γιάννη Αλαφούζου μαζί τους.

Κάτι που κάνει εντύπωση, από τη στιγμή που υπάρχουν συγκεκριμένα ποσά για την ΠΑΕ, το προπονητικό κέντρο, ακόμα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο!

Αργά το βράδυ, πάντως, άνθρωποι του Παναθηναϊκού σχολίαζαν πως όλο το θέμα έχει να κάνει με πολιτικά παιχνίδια και θύμιζαν πως ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται στο… στόχαστρο της κυβέρνησης.

Μάλιστα, άφηναν να εννοηθεί πως το όλο θέμα έχει προκύψει από κυβερνητικά στελέχη που θέλουν να εκθέσουν τον Αλαφούζο και γι’ αυτό τον λόγο έχει προκύψει η πληροφορία πως στον Αλαφούζο δεν φτάνουν τα συνολικά 27 εκατομμύρια που προσφέρονται και θέλει άλλα 13 εκατομμύρια ευρώ για να δώσει τη συγκατάθεσή του.

Πρόσθετα, δε, πως ο Αλαφούζος έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι θέλει να απεμπλακεί από τον Παναθηναϊκό και πως θα του ήταν εύκολο να το κάνει αν είχε μία τέτοια πρόταση στα χέρια του.

Όλα αυτά, φυσικά, θα μπορούσε να τα ξεκαθαρίσει μια και καλή ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει εξαφανισμένος, παρά τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από τον σύλλογο σε όλα τα μέτωπα.

Διαπραγματεύσεις Αλαφούζου – Pan Asia Investments

Στον Παναθηναϊκό μπορεί να διαψεύδουν πως υπάρχει πρόταση από ξένο fund και συγκεκριμένα από το “Pan Asia Investements”, ωστόσο οι πληροφορίες που έρχονται είναι καταιγιστικές και μιλούν για δεδομένα νούμερα από την πλευρά των ξένων επενδυτών, με έδρα την Ελβετία, που θέλουν να αγοράσουν άμεσα την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να προχωρήσουν σε επένδυση που θα ξεκινά από τα 40 εκατομμύρια ευρώ άμεσα!

Πριν από λίγες μέρες κατατέθηκε στον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο πρόταση η οποία είναι η εξής:
* 13 εκατομμύρια ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο για να ανάψει το… πράσινο φως.
*7 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» στο Κορωπί.
*7 εκατομμύρια που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ από την NOVA.
*20 εκατομμύρια ευρώ που θα μπουν άμεσα στην ομάδα από τους επενδυτές.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, ωστόσο, φέρεται να απέρριψε τη συγκεκριμένη προσφορά και να ζητάει επιπλέον 13 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, αφήνοντας ωστόσο το περιθώριο περαιτέρω διαπραγμάτευσης, αφού θέλει να απεμπλακεί από την ΠΑΕ.

Είναι δεδομένο πως θα ασκηθούν πιέσεις απ’ όλες τις πλευρές προς τον Γιάννη Αλαφούζο για να πει αν πράγματι έχει στα χέρια του τη συγκεκριμένη προσφορά και τι σκοπεύει να κάνει, από τη στιγμή που τον Σεπτέμβριο είχε ανοίξει από μόνος του την πόρτα της ΠΑΕ.

Πάντως, από τον Παναθηναϊκό διέψευδαν οποιοδήποτε σενάριο περί πρότασης, κάτι που προκαλεί τεράστια εντύπωση, όταν πλέον υπάρχουν συγκεκριμένα ποσά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.