Ο Αλαφούζος θα δώσει ένα ποσό για να διακανονίσει τα χρέη

March 22, 2018
484 Views

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά εκδήλωση της επιθυμίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των συνεργατών του για είσοδο στην ΠΑΕ, εφόσον δοθεί από την κυβέρνηση η συγκατάθεση για να προχωρήσει το «Athens Alive OAKA».

Ωστόσο, όπως φάνηκε και στη σημερινή τους συνάντηση, οι επενδυτές δεν είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στην ΠΑΕ πριν πάρουν την έγκριση για το ΟΑΚΑ και ο λόγος είναι το γεγονός πως η ομάδα είναι υπερχρεωμένη και έτοιμη να υποβιβαστεί.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την ΕΠΟ, που δεν μπορεί να ενσωματώσει στον κανονισμό της τη διάταξη της UEFA που θα ήταν σωτήρια για τον Παναθηναϊκό, η μοναδική επιλογή για να σωθούν οι πράσινοι και να μην υποβιβαστούν λόγω μη αδειοδότησης είναι να βρεθεί ένα ποσό που θα διακανονίσει όλα τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Γιάννη Αλαφούζου αναφέρουν πως από τη στιγμή που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ενημερώθηκε για την ΕΠΟ και το γεγονός πως δεν μπορεί να βοηθήσει με τη διάταξη, είναι αποφασισμένος να πληρώσει για μια τελευταία φορά και στη συνέχεια να απεμπλακεί οριστικά από την ΠΑΕ.

Επί της ουσίας, ο Αλαφούζος θα κοιτάξει να βάλει ένα συγκεκριμένο ποσό ώστε να διακανονιστούν τα χρέη που πρέπει για να πάρει η ομάδα αδειοδότηση και να γλιτώσει τον υποβιβασμό, αλλά είναι πιθανό αυτούς τους διακανονισμούς να κληθεί να τους πληρώσει ο επόμενος που θα αναλάβει την ΠΑΕ.

Συνεργάτες του έχουν ενημερώσει ήδη τους πιστωτές για την πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου να πληρώσει και να διακανονίσει τα χρέη και μένει να δούμε πόσο θα είναι το ποσό που σκοπεύει να βάλει ο Mr ΣΚΑΪ και αν θα φτάσει για να μην… σκάσει η ΠΑΕ στα χέρια του.