Αφαίρεση βαθμών από τον Παναθηναϊκό ζητάει ο Εσιέν!

December 10, 2017
1091 Views

Έτοιμος να περάσει… θηλιά στο λαιμό του Παναθηναϊκού δείχνει ο Μίκαελ Εσιέν, ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσει αίτηση στο Διαιτητικό Δικαστήριο να αφαιρεθούν βαθμοί στο «τριφύλλι» για 73.000€.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέλαβε το εξαιρετικά δύσκολο έργο της εφαρμογής ενός αυστηρού πλάνου, που θα βοηθήσει την εταιρεία να καταστεί βιώσιμη. Η στήριξη και η βοήθεια των πιστωτών μας στους οποίους συμπεριλαμβάνεστε και εσείς, αποτελούν βασικό πυλώνα και αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη αυτού του σκοπού».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή που έστειλε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στους πιστωτές του Παναθηναϊκού, σε μία προσπάθεια να έρθει σε συμβιβασμό μαζί τους και να μην υπάρξει κάποιος κίνδυνος για το σύλλογο.

Πάντως την συγκεκριμένη άποψη φαίνεται πως δεν συμμερίζεται ο Μίκαελ Εσιέν, ο οποίος κατέθεσε αίτηση στο Διαιτητικό Δικαστήριο ζητώντας να ενεργοποιηθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τους «πράσινους» για χρέος 73.027,88 €.

Μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου του, κ. Σουλούκου ο Γκανέζος ζητά: «Να ενεργοποιηθεί κατά της αντιδίκου ΠΑΕ η ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το πρωτάθλημα μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφλησή μου αναφορικά με το ληξιπρόθεσμο και απαιτητό ποσό των 73.027,88 ευρώ πλέον νόμιμων τόκων από την επόμενη της δήλης ημέρας καταβολής εκάστης δόσης, άλλως από την επίδοση της παρούσας και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφλησή μου».

Να τονιστεί πως στον Αφρικανό ποδοσφαιριστή με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου πρέπει να καταβληθεί από τον Παναθηναϊκό το ποσό των 365.139,4 € σε ισόποσες δόσεις αρχής γενομένης από τν 1η Οκτωβρίου 2017. Επομένως, οι πράσινοι έπρεπε να του καταθέτουν στον τραπεζικό του λογαριασμό για δέκα μήνες το ποσό των 36.513,94€.